历年大学英语六级真题及答案解析之段落匹配(2023年12月第三套)
开心田螺
2025-11-18 11:29:51
0

Can Learning a Foreign language prevent Dementia?

A) You may have heard that learning another language is one method for preventing or at least postponing the onset of dementia. Dementia refers to the loss of cognitive abilities, and one of its most common forms is Alzheimer's disease (阿尔茨海默氏病). At this time, the causes of the disease are not well understood, and consequently, there are no proven steps that people can take to prevent it. Nonetheless, some researchers have suggested that learning a foreign language might help delay the onset of dementia.

B) To explore this possibility more deeply, let's look at some of the common misconceptions about dementia and the aging brain. First of all, dementia is not an inevitable part of the normal aging process. Most older adults do not develop Alzheimer’s disease or other forms of dementia. It is also important to remember that dementia is not the same thing as normal forgetfulness. At any age, we might experience difficulty finding the exact word we want or have trouble remembering the name of the person we just met. People with dementia have more serious problems, like feeling confused or getting lost in a familiar place. Think of it this way: If you forget where you parked your car at the mall, that's normal; if you forget how to drive a car, that may be a signal that something more serious is going on.

C) The idea that dementia can be prevented is based on the comparison of the brain to a muscle. When people talk about the brain, they sometimes say things like“It is important to exercise your brain” or“To stay mentally fit, you have to give your brain a workout.” Although these are colorful analogies, in reality the brain is not a muscle. Unlike muscles, the brain is always active and works even during periods of rest and sleep. In addition, although some muscle cells have a lifespan of only a few days, brain cells last a lifetime. Not only that, but it has been shown that new brain cells are being created throughout one's lifespan.

D) While it makes for a colorful analogy, comparing the brain to a muscle is inaccurate and misleading. So, if the brain is not a muscle, can it still be exercised? Once again, researchers don't know for sure. There are now many computer, online, and mobile device applications that claim to be able to“train your brain,” and they typically tap into a variety of cognitive abilities. However, research suggests that although this type of training may improve one's abilities at the tasks themselves, they don't seem to improve other abilities. In other words, practicing a letter-detection task will, over time, improve your letter-detection skills, but it will not necessarily enhance your other perceptual abilities.

E) However, there is some reason to believe that learning languages might be different.The best evidence that foreign language learning confers cognitive benefits comes from research with those who are already bilingual(双语的). Bilingualism most commonly occurs when children are exposed to two languages, either in the home (mom speaks Dutch, dad speaks Spanish) or more formally in early schooling. But bilingualism certainly occurs in adulthood as well.

F) Bilingualism and multilingualism are actually more common than you might think. In fact, it has been estimated that there are fewer monolingual speakers in the world than bilinguals and multilinguals. Although in many countries most inhabitants share just one language, other countries have several official languages. Switzerland, for example, has four official languages: German, French, Italian, and Romansh. Throughout large parts of Africa, Arabic, Swahili, French, and English are often known and used by individuals who speak a different, native language in their home than they do in the marketplace. So bilingualism and multilingualism are to be found throughout the world. And with regard to cognitive abilities, the research on those who speak more than one language paints an encouraging picture.

G) For one thing, bilinguals are better at multitasking. One explanation of this superiority is that speakers of two languages are continually inhibiting one of their languages, and this process of inhibition confers general cognitive benefits to other activities. In fact, bilingual individuals outperform their monolingual counterparts on a variety of cognitive tasks, such as following complex instructions, and switching to new instructions. For the sake of completeness, it should be noted that the advantages of being bilingual are not universal across all cognitive domains. Bilingual individuals have been shown to have smaller vocabularies and to take longer in retrieving words from memory when compared to monolinguals. In the long run, however, the cognitive and linguistic advantages of being bilingual far outweigh these two drawbacks.

H) If the benefits of being bilingual spill over to other aspects of cognition, then we would expect to see a lower incidence of Alzheimer's disease in bilinguals than in monolinguals, or at least a later onset of Alzheimer's for bilinguals. In fact, there is evidence to support this claim. The psychologist Ellen Bialystok and her colleagues obtained the histories of 184 individuals who had made use of a memory clinic in Toronto. For those who showed signs of dementia, the monolinguals in the sample had an average age of 71.4 years at time of onset. The bilinguals, in contrast, received their diagnosis at 75.5 years, on average. In a study of this sort, a difference of four years is highly significant, and could not be explained by other systematic differences between the two groups. For example, the monolinguals reported, on average, a year and a half more schooling than their bilingual counterparts, so the effect was clearly not due to formal education.

I) A separate study, conducted in India, found strikingly similar results: bilingual patients developed symptoms of dementia 4.5 years later than monolinguals, even after other potential factors, such as gender and occupation, were controlled for. In addition, researchers have reported other positive effects of bilingualism for cognitive abilities in later life, even when the person acquired the language in adulthood. Crucially, Bialystok suggested that the positive benefits of being bilingual were only found in those who used both languages all the time.

J) But encouraging as these kinds of studies are, they still have not established exactly how or why differences between bilinguals and monolinguals exist. Because these studies looked back at the histories of people who were already bilingual, the results can only say that a difference between the two groups was found, but not why that difference occurred. further research is needed to determine what caused the differences in age of onset between the two groups.

K) Other studies of successful aging suggest that being connected to one's community and having plenty of social interaction is also important in delaying or even preventing the onset of dementia. Once again, however, the results are far less clear than the popular media might lead you to believe. Older individuals who lead active social lives are, almost by definition, healthier than their counterparts who rarely leave their homes or interact with others. So we can't really say whether being socially active prevents the onset of dementia, or if people who don't have dementia are more likely to be socially active.

L) But even if studying a foreign language is not a magical cure-all, there is one thing it will do: It will make you a better speaker of a foreign language. Doing that confers a whole host of advantages we do know about.

36. Research indicates that brain training is likely to boost one's ability at specific tasks, but not one's other cognitive abilities.

37. according to estimates, the number of people who speak two languages or more is greater than those who speak one language only.

38. For the time being, we do not know what causes people to lose their cognitive abilities,or what we can do to prevent it.

39. It is hard to determine whether people who are free from dementia tend to have more social activities, or more social activities keep people away from dementia.

40. There is evidence that learning foreign languages might be beneficial to boosting one's cognitive abilities.

41. It was suggested that only those who always spoke two languages could benefit from bilingualism.

42. The brain is different from muscles in that it keeps working even when the body is at rest.

43. People who speak two languages do better at a number of cognitive tasks than those who speak only one language.

44. Dementia is different from being merely forgetful and entails more serious trouble.

45. It is claimed that more monolinguals suffer from Alzheimer's disease than bilinguals.

答案解析:

36.由题干中的关键词 brain training 和 specific tasks 定位到 D段。D段提到,research suggests that although this type of training may improve one's abilities at the tasks themselves, they don't seem to improve other abilities (研究表明,尽管这类训练可能会提高人们在任务本身上的能力,但似乎并不能提高其他能力),所以选 D。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。

37. 由题干中的关键词 estimates (估计) 和 the number of people 定位到 F段。F段提到,it has been estimated that there are fewer monolingual speakers in the world than bilinguals and multilinguals (据估计,世界上只说一种语言的人比说两种或多种语言的人要少),所以选 F。

38.由题干中的关键词 causes 和 prevent it 定位到 A段。A段提到,At this time, the causes of the disease are not well understood, and consequently, there are no proven steps that people can take to prevent it (目前,这种疾病的起因尚不清楚,因此,没有证实可行的步骤可以预防它),所以选 A。

39. 由题干中的关键词 social activities 和 keep people away from dementia 定位到 K段。K段结尾提到,So we can't really say whether being socially active prevents the onset of dementia, or if people who don't have dementia are more likely to be socially active (所以我们无法真正确定是积极的社交生活预防了痴呆症的发生,还是没有痴呆症的人更有可能进行积极的社交),所以选 K。

40.由题干中的关键词 evidence 和 beneficial to boosting cognitive abilities (有益于提升认知能力) 定位到 E段。E段开头提到,However, there is some reason to believe that learning languages might be different (然而,有理由相信学习语言可能有所不同),并接着说 the best evidence that foreign language learning confers cognitive benefits (有最佳证据表明外语学习能带来认知上的好处),所以选 E。

41. 由题干中的关键词 only those who always spoke two languages 定位到 I段。I段提到,Crucially, Bialystok suggested that the positive benefits of being bilingual were only found in those who used both languages all the time (关键是,Bialystok提出,双语的好处只在那些一直使用两种语言的人身上才能找到),所以选 I。

42. 由题干中的关键词 different from muscles 和 at rest (休息) 定位到 C段。C段提到,Unlike muscles, the brain is always active and works even during periods of rest and sleep (与肌肉不同,大脑总是活跃的,甚至在休息和睡眠期间也在工作),所以选 C。

43. 由题干中的关键词 do better at cognitive tasks 定位到 G段。G段提到,bilingual individuals outperform their monolingual counterparts on a variety of cognitive tasks (在多种认知任务上,双语个体表现优于单语个体),所以选 G。

44. 由题干中的关键词 different from being merely forgetful (与单纯的健忘不同) 定位到 B段。B段提到,it is also important to remember that dementia is not the same thing as normal forgetfulness (同样重要的是要记住,痴呆症与正常的健忘不是一回事),并举例说明了更严重的问题,所以选 B。

45. 由题干中的关键词 monolinguals 和 bilinguals 以及 Alzheimer's disease 定位到 H段。H段提到,we would expect to see a lower incidence of Alzheimer's disease in bilinguals than in monolinguals (那么我们预计会看到双语者患阿尔茨海默病的比率低于单语者),并且研究结果支持了这一说法,所以选 H。

相关内容

热门资讯

小天才隐秘角落,尽是灰色「成人... 文|本原财经 一块家长以为方便联系孩子的「小天才」电话手表,似乎变成了孩子们的另一个社交宇宙,我们...
受签证政策影响 今秋美高校外国... 当地时间11月17日,央视记者获悉,国际教育协会当日发布的数据显示,在特朗普政府收紧学生签证申请流程...
“80万包进香港名校”,留学杀... 原标题:留学杀猪盘,80万上名校 作者:莫奈 全世界的名校,你想去哪? 选择、确认、办理,就这么简...
高等教育学龄人口2032年达到... 人口结构的变化,正带动教育资源配置的改变。 当前,我国人口发展出现了新特征:小学在校生规模已在202...
那个曾令全网羡慕的铁饭碗,正在... 讲一个鬼故事:你小学母校的讲台上,站着的可能不再是熟悉的老师。 他们有的被调去初中教数学,有的在信访...
25秋五年级上册语文《王朝霞活... 亲爱的同学们好,这里是小学课堂秘籍 今天为大家分享:五年级上册语文《王朝霞活页同步练习册》25秋,对...
11月才开启军训,电子科技大学... 军训安排在几月更合适,更得到学生的支持?恐怕电子科技大学给出了比较好的答案。2025年该校的新生军训...
禹州市举办“百年禁毒 家国有我... 为筑牢校园禁毒防线,引导青少年学生铭记禁毒历史、自觉远离毒品,禹州市禁毒大队联合教体局,近期在全市各...
全球农业特色孔子学院联盟在京成... (来源:光明日报) 转自:光明日报 本报北京11月17日电 记者柴如瑾从2025世界中文大会上获悉,...
当孩子不想上学,不批评不劝反向... 昨天,娃晚自习请假没去,还跟我闹翻了之后,扬言以后都不去学校了,说要自学。 把我气得不行,也放狠话给...