2025年12月大学英语六级阅读真题及答案
开心田螺
2025-12-15 19:17:20
0

第一套

选词填空

文章开头

By now, it is generally accepted that regular

exercise comes...

答案速查

26-30 HJGCM 31-35 FDKLA

26.H)ever

27.J)mortality

28.G)drop

29.C)chronic

30.M)refute

31.F)disregard

32.D)cognitive

33.K)particularly

34.L)patterns

35.A)adolescents

长篇阅读

文章标题

Restaurants are now employing robots-should

chefs be worried?

答案速查

36-40CHDLA 41-45FMJOG

题干、答案和定位处

36.lt is now possible to fully automate a burger

restaurant with little human supervision.

【答案】C

【定位】Fully automated burger restaurantsmanaged with minimal human oversight -wherecustomers order at screens, pay electronically andeat food cooked and delivered by robots- arenow a possibility.

37.At a robot-powered US company, complicated

tasks still have to be performed by humans.

【答案】H

【定位】At the robot-powered Us pizza-delivery

company Zume, the more difficult jobs, such as

topping pizzas, are still done by humans.

38.More automation appears to be a certainty in

industries eager to cut labour costs and raise

profits.

【答案】D

【定位】In an industry keen to slash labour costs

and increase profits,further automation seems

inevitable.

39.There are often front-page reports of failures in

technologicalinnovation of the restaurant

industry.

【答案】L

【定位】Embarrassing failures in restaurant tech

frequently hit the headlines.

40.Robot-chef Flippy does not fear laborious worknor doesit make any complaints.

【答案】 A

【定位】Like most chefs, Flippy is not afraid ofhard work. ... But you won't hear Flippycomplain or say anything, in fact.

41.Digital technology makes it possible forbusinesses toinnovate restaurant models.

【答案】F

【定位】For the first time in a few hundred years,digital is allowing us to create new versions ofr staurants42.Fondness for human warmth in catering tocustomers will give hope to employees who areafraid of losing jobs to robots.【

答案】 M

【定位】That attachment to the human art ofhospitality will be heartening for staff who seeautomation as a threat to jobs.

43.There is an acute shortage of experienced chefsin the cateringindustry and automated cooking isexpected to fill the gap.

【答案】J

【定位】The restaurantindustry is currentlysuffering a severe shortage of skilled chefs ..Automation systems ... are trying to bridge thatgap.

44.0ver the coming decade, manyjobs intraditional restaurants will disappear due to robotdelivery.

【答案】 0

【定位】Invariably,over the next 10 years, jobs wil!go in conventional bricks-built restaurants, notleast because automation will boost their rapidlygrowing rival: delivery.

45.According to an expert in Al and robotics, it mabe quite some time before a master robot-chefappears.

【答案】G

【定位】“it’ll probably be a very long timebefore we see a five-star robot-chef,” says NoelSharkey, professor of Al and robotics...

Passage One

文章开头

Many see friendships as a comfort blanket: ashoulder to cry on, a reliable soul to confide in.

答案

46-50 DADBC

46.What often happens when people are eager topursueindividual success?

D) They ignore their ties with friends.

47. What does the author advise people to do intheir pursuit of radical individualism?

A) Reexamine the detrimental effects.

48.What is American society's assumption ofpersonal achievement?

D)It reflects a person'sexceptionalendeavor.49. What is preached in many success stories?B) Investing one’s time in work instead ofconnecting with friends.

50.What can we infer from the passage regardingthe pursuit of success?

C) Collectivism is superior to individualism.

Passage Two

文章开头

During his acceptance speech for the Nobel PeacePrize, Martin Luther KingJr

答案

51-55 CAADB

51.What does the author think about today's

America?

C) lt still has a long way to go before equity can betruly realized.

52. what do we learn from the passage aboutpackstudents in the past 20 years?

A) They have been unfairly treated regardinghigher education.

53.How can Americans bridge the differences that

divide them?

A) By dealing with the thornyissues confronting

them.

54.How do most Americans view America as anation according to a 'recent survey?

D) It has becomeincreasingly split.

55. What does the author suggest Americans do?

B) Make joint efforts to tackle the nation’s equityissue¼s.

第二套

文章开头

We humans love to believe we are special, but

science and technology have repeatedly proved

this conviction wrong.

答案速查

26-30IBMCK 31-35 ADFJO

26.1) once

27.B) cognitive

28.M)surpass

29.C) domains

30.K) redundant

31.A) accompanying

32.D)entertaining

33.F) hybrid

34.J)oversee

35.0) vanish

长篇阅读

文章标题

Do You now When to Quit Wisely?

答案速查

36-40 FKJEM 41-45 10CNH

题干、答案和定位处

36.Feeling like they have more control over

something orsomeone than they do, people get

more committed to their pursuit when they should

give up.

【答案】F

【定位】an event or person than we do puts us at risk of

doubling down when we should pull out.

37. lf you regard yourself as one who never quits.

you may end up trapped in your course of action

【答案】K

【定位】fyou stronglyidentify as not being a

quitter, you can end up staying stuck in a course of

action...

38.One of the author's clients found it hard to

give up a design project, in which she had put in a

lot of ti賧别me and effort.

【答案】J

【定位】Take my client Ryan,a leader at a

tenology company. Ryan had invested two years

and a lot of effort in a design project that wasn’t

delivering the needed outcomes, but the thought

of abandoning it after all she had put in was hard

to bear.

39. The author suggests that one should direct

their thoughts to the gains of quitting timely so as

to move on.

【答案】E

【定位】...deliberately refocus your thinking on

the gains so you can more objectively weigh the

alternatives.

40.When making a decision, you' d better ask for

opinions of those who have less stake in your

decision.

【答案】M

【定位】Ideally,seek out people who are less

invested in your decision than you are.

41.For people associating their identity with their

commitments, quitting can feel like their identity

is threatened.

【答案】I

【定位】Research indicates that people link their

self-identity and social status to their

commitments.And because we identify with our

commitments,withdrawing from one can feel like

a threat to our identity or status.

42. People who regard highly the quality of making

wise decisions do not feel good when they make a

bad one.

【答案】0

定位】Nobody likes to feel that they’ve made a

poor decision,especiallyif making intelligent

decisions is a quality you hold in high esteem.

43.The wisest leaders learn to distinguish betweer

giving up too soon and sticking with something

irrationally.

【答案】C

【定位】But the smartest leaders learn to discern

the difference between quitting too soon and

holding onto something that they shouldn’t.

44.When people are thinking of an endeavor, they

should dig out reliable data that tells them how

likely they are to succeed.

【答案】N

【定位】Alternately, you could also seek out hard

data that illuminates your real chance of success in

whatever endeavor you are contemplating.

45.Having a clear view of what’s in your control

and what's not is vital to making a good decision

regarding whether to give up or stick it out.

【答案】H

【定位】Getting clear on what you can control and

what you can tis essential to making a quality

decision about whether to callit quits or

persevere.

Passage One As interdependent beings we cannot thriveindependent of others.答案46-50 ABCBC46.What does the author say about humanbeings!A) They cannot prosper without cooperating witheach other.47Ü hat do we learn about solidarityin anincreasingly diverse society?B)It involves many aspects with great complexity.48.What would we witness in the setting ofcommunitarianism?C)Sacrifice of personalinterests for the commongood.49.What does solidarity entail according to thepassage?B)An opposition to individualism.

50.at do social theorists think of solidarity?

C)lt is essential to progress and order in society

Passage Two

文章开头

People who repeatedly give unwanted advice can

be well-meaning and genuinely want to help.

答案

51-55 DBDAC

51.What is the finding of one study about peoplewho keep giving unsolicited advice?D) They are inclined to crave for power.5t is the problem with people who aredriven to give you unsolicited advice?B) They may be emotionally vulnerable.53.What is the advice receiver tempted to do whennoticing the advice giver's underlying anxiety?D)Accuse them of trying to control others.54.How is the advice giver likely to react to therejection oftheir advice?A) They may regard it as a threat.55.What should the advice receiver do to avoid

unnecessary conflict?

C)Understand why the advice giver offers theadvice.

第三套

选词填空

文章开头

It's best to think of an accent as a distinct,

syㄟstematic and rule-governed way of speaking.

答案速查

26-30:NGFJH 31-35:MECDB

26.N) synonym

27.G)laymen

28.F) inherently

29.J) reality

30.H) multiple

31.M) spectrum

32.E)influential

33.C) deviate

34.D) domains

35.B) correlate

长篇阅读文章标题The History and Meaning ofColored Traffic Lights答案速查36-40 0IAJR 41-45 LFKBN题干、答案和定位处36.Upon seeing a flashing yellow arrow, a drivershould let pedestrians and traffic pass first beforetaking the turn.36.Q【定位】When a flashing yellow arrow isshown,you can take the turn after yielding topedestrians and traffic.37.The red and green automatic traffic lightsystem originatedin an American city.37.|【定位】Finally,in San Francisco the first redand green electric light system that could beoperated automatically(or manually) wasintroduced in 1917.

38.Residents ofan American city tend to share theopinion that time saved on the road justifies thecost of upgrading its traffic light system.38.A【定位】In Los Angeles, California,anambitious project to go a step further andsynchronize every red light in Los Angeles costover400 million dollars.Ask a resident of the cityand they are likely to agree that saving time on thero上 well worth it.39. Mass production of cars made it possible forordinary people to buy them.39.J【定位】Ford made cars affordable for morecommon people,rather than the wealthy,bycreatinglarger scale factory production.40.What a trafficlight means is almost the sameeverywhere despite some variations.40.R定位】Traffic light meaning is fairlyconsitent acrossthe board with variousdeviations.

41.Pedestrian crossings came into being onlyin

the mid-twentieth century.

41.L【定位】Crosswalks weren't even introduced

until 1951.

42.People raced to address increasing traffic

problems along with the expansion of cities and

traffic.

42.F【定位】As traffic and cities grew, so did the

TOSOVegroWnotratc

r3Ce

nroD ens

43.When the warning yellow light was

introduced,driving became safer and traffic

accidents reduced.

43.K定位】Theintroduction of the cautionary

yellow light helped increase driver safety,

decreasing accidents that come from running red

lights.

44. The signal system on the railroad served as thebasis for the first traffic light.

44.B【定位】 The first traffic light was invented inLondon in the 1860's, but it was hardlyrecognizable-or effective.lt had been adaptedfrom the railroad signal system by a railwaymanager, John Peak Knight, in 1868.45.Even though a green light signals “goattention should be paid to traffic on either side incase some driver is being careless or ignoring a redlight.

45.N【定位】Green means go.lt is that simple, butit's still best to check both ways foroncomingtraffic that may not be paying attention or isrunning the light.

Passage One

Mindfulness has been shown to have a number...

答案

46-50 BBACC

46.What do we learn from the passage about

practicing mindfulness?

B)It focuses our attention on the present momentwithout makingjudgments.47.What do we see in today's “attentionaccording to Jenny Odell?economVB) People’s attention is turned into somethingthat can be bought and sold.48.What happens with the prevalent use of mobilephones or social media?A) They keep distracting users from the here andnoW.49.What benefit can practicing mindfulness bringto us according to some scholars?C)it is conducive to our forging betterinterpersonal relationships.50.What does the author suggest we do in anotherperson's presence?

C)Be attentive listeners while refraining from

makingjudgment.

Passage Two

文章开头

The other day l had to loginto a service l hadn’t

used before.

答案

51-55 DCBAD

51.How did the author respond to the Captcha test?

D)He worked on it submissively.

52.What is ironic about the Captcha test?

C)A test designed to test machines is now used by

machines to test humans.

53.Why does the author use the metaphor of the

boiling frog?

B) To show that humans are unaware of the

potential danger brought by smart tech.

54.Why does the author think that Brett

Frischmann and Evan Selinger are right?

A) A large part of digital tech is now making use of

humans to meet its own ends.

55.What does the author imply by asking “Are we

smart enough to jump out before it’s too late?”

at the end ofthe passage?

D) We may not awake in time to the danger digita

tech pses to us.

相关内容

热门资讯

廊坊留学机构排名前十名 一、廊坊学生如何甄选留学中介?一份本地化视角的榜单解读 在搜索引擎中,廊坊的学生与家长常会搜索“廊...
夜安,睡前和孩子一起倾听少年笔... 夜安 让我们睡前 和孩子一起听听 中国教育报“美好少年”版面刊发的来稿 和孩子一同走进 少年们那些温...
教育专家提醒:孩子"... 教育专家提醒:孩子"玻璃心",父母少做这4件事很关键! 当今社会,"玻璃心"孩子越来越多,稍遇挫折就...
532所招生!教育部发布202... 近日,教育部印发通知,决定2026年继续实施退役大学生士兵专项硕士研究生招生计划(以下简称“退役大学...
顶尖大学上课没人抬头:老师和学... 文章授权转载自:Vista看天下(vistaweek) 编辑:李彤 最近一年,某著名高校的老师宋明开...
拒绝第三方调停,泰国进一步阻止... 随着冲突进入第二周,泰国政府进一步出台海上管控措施,并将柬埔寨港口周围的水域指定为高风险区域,以削弱...
合肥市长江路第三小学兰亭分校1... 为夯实班主任专业素养,提升班级管理水平,12月10日下午,合肥市长江路第三小学兰亭分校以“汲取·碰撞...
温江区综合高级中学(燎原职中)... 青春因梦想而炽热,人生因使命而坚定。2025年12月4日,温江区综合高级中学在致信楼三楼多功能厅成功...
优质学府面试_听听优秀学霸的关... 从2025的申请情况看,成绩和经历都蛮不错的学生仍然是一流名校录取的主要群体。 真正有用的不是提前极...
关于云南大学2025年秋季毕业... 关于云南大学2025年秋季毕业研究生学位论文提交工作的通知 2025年云南大学秋季毕业研究生学位论文...