A
Passage 1(2022湖南长沙,A)
English Reading Salon(沙龙)
●Johnson Library Room 208
●Read | Talk | Have free tea
●Thursday,June 30(7:00 p.m.─8:30 p.m.)
●Robinson Crusoe by Daniel Defoe
For more information, you can visit
www.englishreadingsalon.com
1.How long will the salon last?
A.60 minutes. B.90 minutes.
C.120 minutes.
2.What can you do for free at the salon?
A.Eat cookies. B.Have dinner.
C.Drink tea.
B
Passage 1(2022湖南长沙,B)
Lost
I lost my smartphone at West Park on Loomis Road on Monday morning, Oct. 27. The photos in it haven't been uploaded(上传)to the Cloud. They are very important to me. Please call me at 730-8607.
—posted by Steve Lee
Found
A young black dog, cute and friendly, was found in Brooklyn Springs on Nov. 19. If you know the owner of this dog, please let him/her know or e⁃mail me at dorajones@abcmail.com.
—posted by Dora Jones
Lost
My 11⁃month⁃old cat Linda is grey with dark stripes(条纹)on her back. She has brown eyes. She was last seen at Jessica's on center Street on May 9. If you see her, please call me at 730-9725.
—posted by Molly Louis
1.Who lost a smartphone?
A.Dora Jones. B.Molly Louis.
C.Steve Lee.
2.Why did Dora post the information?
A.To find the dog's owner.
B.To find her own dog.
C.To buy a black dog.
3.What do we know about the missing cat Linda?
A.She is 10 months old.
B.She was last seen on May 9.
C.She is all black.
C
Passage 1(2022湖南长沙,C)
The Adventures of Tom Sawyer is one of the great works by Mark Twain. The book is so interesting. Even today, it is quite popular among kids. Although I am in my thirties, the book remains one of my favorites. After re⁃reading the book recently, I have learned an important lesson from Tom Sawyer.
In our daily lives, we are often given some boring or tiring tasks.
What's in your mind when your mom tells you to clean the floor? Have you ever wanted to complain(抱怨)? I think most people have.
Tom Sawyer, however, thought “differently” when he was given a boring task. One Saturday morning, Aunt Polly told Tom to paint the fence(篱笆). Tom's friend Ben Rogers happened to walk past. instead of complaining, Tom told Ben that he felt “excited” about the task. “Only one in a thousand—maybe even two thousand—boys can do this!” Tom said.
Tom's words made Ben interested in the task. He even gave Tom his apple so that he could have a chance to paint the fence. If Tom had thought about nothing but complaining, he would have had a bad day painting the fence.
This story teaches me a valuable lesson: Complaining is useless. The next time you are given a boring or tiring task, don't complain. Unlike what happens in the story of Tom Sawyer, it is unlikely that someone will come and do the work for you. However, without complaining, you'll feel better and perhaps even do a better job!
1.Who is the writer of The Adventures of Tom Sawyer?
A.Aunt Polly. B.Mark Twain.
C.Ben Rogers.
2.According to the writer,what is most people's immediate reaction(即时反应) to a boring task?
A.Complaining about it.
B.Accepting it.
C.Refusing it.
3.What did Aunt Polly ask Tom to do in this text?
A.Visit Ben. B.Clean the floor.
C.Paint the fence.
4.Why did Tom say the underlined sentence to Ben in paragraph 3?
A.To express his sadness.
B.To catch Ben's interest.
C.To show his anger.
5.What does the writer learn from Tom Sawyer?
A.It is no use complaining.
B.Refusing is the best choice.
C.Waiting is the only way out.
D
Passage 1(2022湖南长沙,D)
Otters(水獭)are cute water
animals. These days, keeping otters as pets is getting popular. In Japan, some “otter cafes (咖啡馆)” are open for business. People can pay to play with the otters there and to take photos with them. In Indonesia, people go swimming with their pet otters and take funny videos. These photos and videos posted online have interested more people to buy otters as pets.
However, these enjoyable photos and videos hide the damage(损害) that the online trade is doing to otters. In fact, wild otters are facing many threats—they have long been hunted(猎杀)for their coats; in some places, fishermen have been killing otters in order to stop them from eating fish; and now, the online pet trade has become another big problem for otters.
In the wild, baby otters usually stay with their mothers during their first year of life. according to a report, 70% of the otters sold online are under one year old. These baby otters have been stolen from their mothers. When they are kept as pets by humans, they do not live full and natural lives.
Otters are very social. They live in family groups of up to 15 in the wild. Keeping an otter as a pet can make it very sad and lonely. These animals also need enough space to swim. Their owners' bathtubs(浴缸) or pools are nowhere near as large as the bodies of water in the wild.
On the other hand, otters simply don't make good pets. They have a very special fishy smell. If they are kept indoors, they will leave a lot of waste around the house. This would make the smell even more unpleasant. Besides, when otters are unhappy, they will make loud noises and even attack(攻击) people. If a person is hurt by an otter, he or she needs to go to hospital at once.
So, we should stop the otter pet trade and never share photos and videos about them online.
1.What does Paragraph 1 mainly talk about?
A.The ways of buying otters online.
B.The advantages of playing with otters.
C.The popularity of keeping otters as pets.
2.What does the underlined word “threats” mean in Paragraph 2?
A.机遇 B.威胁 C.选择
3.What do we know about otters in the wild?
A.They live in family groups of up to 15.
B.They don't need enough space to swim.
C.Baby otters never stay with their mothers.
4.Why don't otters make good pets?
a.They may attack people.
b.They may make loud noises.
c.They have a special fishy smell.
d.They need to go to hospital often.
A.a,b,c B.a,b,d C.b,c,d
5.What is the writer's main purpose of writing the text?
A.To tell people the otters' living habits.
B.To teach people how to keep a pet otter.
C.To call on people to stop the otter pet trade.
答案及解析:
A篇
1. 根据沙龙时间标注“7:00 p.m.─8:30 p.m.”,可计算出持续时间为90分钟,可知答案为B。
2. 根据沙龙活动说明“Read | Talk | Have free tea”,可知沙龙提供免费茶水,所以选C。
B篇
1. 根据第一则“Lost”信息中“posted by Steve Lee”及内容“I lost my smartphone”,可知丢失智能手机的是Steve Lee,所以选C。更多资料请微信搜索英语巴士小程序。
2. 根据第二则“Found”信息中“ If you know the owner of this dog, please let him/her know”,可知Dora发帖是为了寻找狗的主人,所以选A。
3. 根据第三则“Lost”信息中“My 11⁃month⁃old cat Linda... She was last seen at Jessica's on Center Street on May 9”,可知丢失的猫Linda最后被看到的时间是5月9日,所以选B。
C篇
1. 根据文章首句“The Adventures of Tom Sawyer is one of the great works by Mark Twain”,可知《汤姆·索亚历险记》的作者是马克·吐温,所以选B。
2. 根据文章第二段“What's in your mind when your mom tells you to clean the floor? Have you ever wanted to complain? I think most people have”,可知大多数人面对无聊任务的即时反应是抱怨,所以选A。
3. 根据文章第三段“One Saturday morning, Aunt Polly told Tom to paint the fence”,可知波莉姨妈让汤姆刷篱笆,所以选C。
4. 根据文章第四段“Tom's words made Ben interested in the task”,可知汤姆说划线句子是为了吸引本的兴趣,所以选B。
5. 根据文章最后一段“This story teaches me a valuable lesson: Complaining is useless”,可知作者从汤姆身上学到抱怨是没用的,所以选A。
D篇
1. 根据第一段内容“keeping otters as pets is getting popular”及日本、印度尼西亚的相关例子,可知第一段主要讲养水獭当宠物的流行趋势,所以选C。
2. 根据第二段后文“they have long been hunted... fishermen have been killing otters... the online pet trade has become another big problem”,可知这些都是水獭面临的危险,可推断“threats”意为“威胁”,所以选B。
3. 根据文章第四段“Otters are very social. They live in family groups of up to 15 in the wild”,可知野生水獭以最多15只的家庭群体生活,所以选A。
4. 根据文章第五段“They have a very special fishy smell... they will make loud noises and even attack people”,可知水獭不适合当宠物的原因包括有鱼腥味、会制造噪音、会攻击人,对应a、b、c,所以选A。
5. 根据文章最后一段“So, we should stop the otter pet trade and never share photos and videos about them online”,可知作者写这篇文章的主要目的是呼吁人们停止水獭宠物交易,所以选C。