四、阅读表达(第34—36题每题2分,第37题4分,共10分)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
We do everything in a hurry—finishing our meals, completing our tasks, running to the gyms... We choose fast living because we think we have no control of time. We try to do as much as we can each day, checking off tasks on our to-do lists. Living in a rush feels like we are always pressed for time.
Our way of thinking that is focused on speed values doing more over doing things well. For a long time, we believe that speed means being productive and successful, and therefore, we keep rushing here and there in doing everything. Yet from time to time, we find ourselves in a predicament (困境) that no matter how fast we go, we never seem to be quick enough to catch up with our endless tasks and goals.
The Slow movement thinks that the answer to our predicament is not to live faster, but to learn how to live slower. The movement began with the Slow Food Program, which was set up in 1986. It believed that we should fight against fast-food restaurants, protect traditional cooking, and encourage people to enjoy preparing and eating food.
The belief finally spread from the Slow Food program to other parts of life. In 1999, it helped create Cittaslow—a group focused on slowing down life in cities. This belief about slowing down quickly began to influence areas like work, travel, fashion, and living in general.
The main idea of the Slow Movement is to value quality over quantity (数量). Slow living is a lifestyle based on the Slow Movement. Its goal is to free us from endless rush that stops us from enjoying moments of rest. Slow living encourages us to live each moment whole-heartedly and give everything the time it needs, rather than try to do as many things as possible in every minute of our lives. Today, more people are drawn to the idea of the Slow Movement, thanks to social media sharing the many benefits of living slowly.
Why do people choose fast living?
What is the answer to our predicament, according to the Slow Movement?
What is the main idea of the Slow Movement?
Which lifestyle do you prefer, fast living or slow living? Why? (Please give two reasons.)
答案解析:
34. Because they think they have no control of time.根据第一段“We choose fast living because we think we have no control of time”可知,人们选择快生活是因为他们认为自己无法控制时间。更多题库请微信搜索英语巴士小程序。
35. To learn how to live slower.根据第三段“The Slow Movement thinks that the answer to our predicament is not to live faster, but to learn how to live slower”可知,慢生活运动认为解决困境的方法是学会更慢地生活。
36. To value quality over quantity.根据第五段“The main idea of the Slow Movement is to value quality over quantity”可知,慢生活运动的主旨是重质而非量。
37. I prefer slow living. For one thing, it allows me to focus on the quality of my work and life, leading to better results and deeper satisfaction. For another, it helps me reduce stress and enjoy the present moment, which is beneficial for my mental and physical health.本题为开放性试题,言之有理即可。
                    上一篇:智汇校园 || 专家支招!济南信息工程学校2025年度综改项目迎阶段性评估
                
下一篇:2026西安工程大学法硕法学复试真题原题248题/西安工程大学法律硕士复试真题/西安工大法硕复试内容汇总/19年至25年/累积7年真题【复试逆袭原题】