I looked at the words on the page. I knew how to say them, but my 46 wouldn't work. It was my first class in this new school, so nobody here knew me. My teacher just asked me to read some text out loud. The whole class was waiting for me 47 . I could even hear my heartbeats.
I just sat there. Seconds passed. Some students started to 48 . “What's wrong with her?” one boy said. “Maybe she can't read at all!” said another student.
“Just open your mouth and speak!” I told myself. I tried to get the words out. But the first was always the 49 . The teacher was waiting. More of my classmates were making fun of me. I wanted to hide under my desk. I soon felt tears(眼泪) running down...
I often faced situations like this during my grade school. 50 ? I had a stuttering(结巴) problem. Because of this, I often felt embarrassed(尴尬的) at school.
Thankfully, I met a great teacher, Mrs. Brown. She never 51 me when I was trying to talk. She helped me to relax when I was speaking, and would always wait 52 for me to finish my sentences.
Mrs. Brown offered me the most encouragement. She always let me know that my stuttering problem didn't mean I wasn't smart. She said, “Your brain is moving too fast, and your mouth just can't keep up!” Those simple words made me feel 53 and encouraged.
Great changes happened to me. When I entered high school, I almost 54 stuttering. In college, I had no trouble at all. As a child, I never imagined that I would become a 55 just like Mrs. Brown, passing love and care on to my students.
46.A.eyes B.hands C.mouth
47.A.noisily B.silently C.proudly
48.A.suggest B.encourage C.laugh
49.A.hardest B.easiest C.funniest
50.A.What B.Why C.Where
51.A.praised B.rushed C.comforted
52.A.sadly B.angrily C.patiently
53.A.loved B.hated C.refused
54.A.started B.stopped C.doubled
55.A.student B.manager C.teacher
答案解析:
46. 根据后文“Just open your mouth and speak!”可知作者知道怎么读但嘴巴发不出声音,所以选C“mouth”(嘴)。
47. 根据语境,因为是新学校第一节课没人认识作者,且作者很紧张,可推测全班都在静静地等作者朗读,所以选B“silently”(静静地)。
48. 根据后文学生说的话“Maybe she can't read at all!”以及“More of my classmates were making fun of me.”可知一些学生开始嘲笑作者,所以选C“laugh”(嘲笑)。
49. 根据前文作者很紧张以及后文老师还在等,更多同学嘲笑,可知开口说第一个字总是最难的,所以选A“hardest”(最难的)。
50. 根据后文“I had a stuttering(结巴) problem.”可知这里是解释经常面临这种情况的原因,所以选B“Why”(为什么)。
51. 根据后文“She helped me to relax when I was speaking”可知布朗老师不会在作者说话时催促她,所以选B“rushed”(催促)。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。
52. 根据前文布朗老师不会催促作者,可知她会耐心等作者说完句子,所以选C“patiently”(耐心地)。
53. 根据前文布朗老师说作者大脑运转快嘴巴跟不上,以及“encouraged”可知这些简单的话让作者感到被爱和受鼓舞,所以选A“loved”(被爱)。
54. 根据后文“In college, I had no trouble at all.”可知上高中时作者几乎不结巴了,所以选B“stopped”(停止)。
55. 根据后文“passing love and care on to my students”可知作者成为了一名像布朗老师一样的老师,所以选C“teacher”(老师)。