历年大学英语六级真题及答案解析之阅读理解1(2024年6月第二套)
开心田螺
2026-01-21 17:40:07
0

Passage One

Questions 46 to 50 are based on the following passage.

The“American Dream” promises that in the Land of Opportunity, any individual can climb the economic ladder and prosper through hard work and ambition alone. And yet young Americans today are struggling to earn more than their parents did at the same age, and upward mobility in the US actually compares unfavourably to that of other industrialised nations.

So why does the idea of the American Dream persist?A new study in the American Journal of Political science identifies one factor that has been overlooked: the influence of reality TV.

Reality shows have come to dominate US television over the past 20 years, notes Eunji Kimfrom Vanderbilt University. And the overwhelming majority of these have a“rags-to-riches” storyline: they feature ordinary Americans who work hard to achieve great economic success. And while these programmes are regularly among the most-watched shows, news broadcasts— which paint a more realistic view of the economic hardship faced by millions of Americans— get a much smaller proportion of the viewership

Rags-to-riches stories are wbiquitous(无处不在的) on TV— but does watching these programmes actually convince people that economic mobility is easily attainable? To find out, Kim's team had participants watch a 5-minute clip from a reality show with a rags-to-riches storyline. control participants watched a clip from a reality show that didn't have a rags-to-riches story. After watching the shows, participants rated how much they agreed with four statements relating to the American Dream

The results showed that those who'd watched a rags-to-riches clip did indeed have a significantly greater belief in the American Dream. Interestingly, when participants were separated by party affliation, this effect was significant among Republicans but not Democrats, suggesting that the kind of messages implicit in these TV shows may play into people's existing socioeconomic beliefs.

Kim also conducted a survey of 3,000 US residents. They also rated the extent to which they believed success in life is related to various internal factors (such as ambition) and external factors (such as family wealth). Finally, they read a list of TV programmes and indicated which they regularly watched.

Participants who were heavy viewers of rags-to-riches programmes or frequent viewers had a stronger belief in the American Dream than those who never watched such shows.

Kim concludes that“rags-to-riches entertainment media are an important cultural force that promotes and perpetuates beliefs in upward mobility”. And here's the problem: if people mistakenly believe that hard work is all that is needed for individuals to make a better life for themselves, they may be less supportive of policies that could actually combat inequality.

“In this era of choice, entertainment media are what captures hearts and minds,” Kim writes. “Its political consequences are anything but trivial".

46. What do we learn from the passage about young Americans of today?

A) They have greater ambitions than their parents.

B) They find it difficult to achieve upward mobility.

C) They have overtaken their parents in terms of earnings.

D) They envy the opportunities in other industrialised nations.

47. What does Kim's team find about reality TV shows in America?

A) They reinterpret the essence of the popular rags-to-riches culture.

B) They urge people to achieve economic success through hard work.

C) They help strengthen people's conviction in the American Dream.

D) They feature ordinary Americans striving for social recognition

48. What does the author say about news broadcasts in America?

A) They attract far fewer viewers than reality TV.

B) They are bent on reporting the dark side of life.

C) They stand in striking contrast with reality TV.

D) They focus on Americans' economic hardships.

49. What can we infer from the passage about Republicans in general?

A) They believe strongly in the American Dream.

B) They strive to climb the socio-economic ladder.

C) They have a very strong affiliation with their party.

D) They tend to watch more rags-to-riches TV shows.

50. What is stated about people who believe in upward mobility?

A) They are likely to blame the government for their plight.

B) They regard political consequences as anything but trivial.

C) They respect individuals striving to climb the social ladder.

D) They are less likely to approve of policies to fight inequality.

答案解析:

46. 由题干中的关键词“young Americans of today”定位到第一段“And yet young Americans today are struggling to earn more than their parents did at the same age, and upward mobility in the US actually compares unfavourably to that of other industrialised nations.”,文中提到如今美国年轻人难以比父母在同一年龄时赚更多钱,向上流动情况不佳,即他们发现实现向上流动很困难,所以选B。

47. 由题干中的关键词“Kim's team find about reality TV shows in America”定位到第五段“The results showed that those who'd watched a rags - to - riches clip did indeed have a significantly greater belief in the American Dream.”,Kim的团队发现看了白手起家片段的人对美国梦的信念更强,即真人秀有助于增强人们对美国梦的信念,所以选C。

48. 由题干中的关键词“news broadcasts in America”定位到第三段“And while these programmes are regularly among the most - watched shows, news broadcasts— which paint a more realistic view of the economic hardship faced by millions of Americans— get a much smaller proportion of the viewership”,新闻广播描绘了数百万美国人面临的经济困难的更现实画面,但收视率比真人秀低很多,即它们吸引的观众远少于真人秀,所以选A。

49. 由题干中的关键词“Republicans”定位到第六段“Interestingly, when participants were separated by party affiliation, this effect was significant among Republicans but not Democrats, suggesting that the kind of messages implicit in these TV shows may play into people's existing socioeconomic beliefs.”,当按党派划分时,这种效果在共和党人中显著,说明这类节目隐含的信息可能符合他们现有的社会经济信念,可推断共和党人更相信美国梦,所以选A。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。

50. 由题干中的关键词“people who believe in upward mobility”定位到最后一段“Kim concludes that‘rags - to - riches entertainment media are an important cultural force that promotes and perpetuates beliefs in upward mobility’. And here's the problem: if people mistakenly believe that hard work is all that is needed for individuals to make a better life for themselves, they may be less supportive of policies that could actually combat inequality.”,相信向上流动的人可能错误地认为努力工作就能过上更好的生活,从而不太支持能真正对抗不平等的政策,所以选D。

相关内容

热门资讯

高校创新创业教育须与产业“握手... 2026年全国教育工作会议指出,“完善高校科技成果转化网络体系,探索关键领域拔尖人才培养新模式,开展...
2026年泰晤士高等教育世界大... 2026年泰晤士高等教育世界大学学科排名今日正式发布。本次排名共涵盖11个学科领域,全面呈现全球顶尖...
凯里市民政局开展“银发育新芽 ... 为深入贯彻落实省级儿童之家服务能力提升项目部署要求,切实破解乡村留守儿童隔代教育难题,搭建祖孙情感沟...
4所高校发布综合评价招生简章 上海纽约大学、昆山杜克大学等高校日前先后发布了2026年综合评价招生简章。截至目前,在京综合评价招生...
“原来走读生更容易学坏”,家长... 孩子上了初中,学业压力变大,不少家长就会陷入纠结——要不要给孩子申请住校呢?住校的好处有很多,不仅能...
去英国留学学粤语?留学圈到底能... 我们怎么可能对留学生有偏见?当年的留学生回国可是真的带着最新的科学理念回来报效祖国的! 可是现在呢?...
孩子上初中了,有5类事情就不愿... 有没有发现,孩子上了初中之后,有好多事,就不愿意跟家长说了。 我家Coco就是,以前放学回家,小嘴吧...
怀柔孩子的“专属福利”来了 1月19日下午,我走出一零一中怀柔校区的校门,脑海里还回放着孩子们争先恐后提问、科技班主任循循善诱的...
我校顺利完成2026年外语类保... 2026年1月17日,我校顺利完成2026年外语类保送生考试。 学校高度重视,各部门协同推进 学校...
半岛观察|电子产品进校园“一禁... “学校可以批评教育、罚劳动、写保证书,可停课一个月,孩子的学业怎么办?”2026年1月19日,陕西省...