四、阅读理解(本大题共15小题;51~60小题,每小题2分;61~65小题,每小题1分;共25分)
阅读下面的材料,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Dear Liza,
I will be ten years old on Friday, 22nd July. To celebrate my birthday, I will invite several friends and I hope that all of you will be able to come to the party on that day.
There will be two parts in my party. The first part will be at the swimming pool near our school. Please bring your swimsuit(游泳衣)and a change of clothes. We have planned some pool games. My parents will be at the pool to protect the swimmers. The pool party will be from 2 to 3 p.m.
The second part of the party will be at my house. A bus will take us all from the pool to my house. A singer is coming to my house. He will sing popular songs for us. I am sure you will enjoy them. The home party may last till 5 p.m.
Please let me know by Friday, 15th July, whether you will come to my party, so that I will know how much food to prepare.
Love,
Tracy
51.How old will Tracy be?
A.Seven. B.Eight. C.Nine. D.Ten.
52.Where will the first part of the party be?
A.At Liza's house. B.At Tracy's house.
C.At the swimming pool. D.At a cinema.
53.How long will the pool party last?
A.For 1 hour. B.For 2 hours.
C.For 3 hours. D.For 4 hours.
54.How will they go to Tracy's house from the pool?
A.On foot. B.By bus.
C.By car. D.By bike.
55.Why does Tracy want to know earlier whether her friends will come?
A.Her parents can protect the swimmers.
B.She will know what games to prepare.
C.The singer can prepare the songs.
D.She will know how much food to prepare.
B
On my recent trip to Sydney with my parents, we visited the wildlife Park.
The Wildlife Park has lots of different animals and birds. Some are native(当地的)to Australia and can only be found there. There are over 600 animals there, including kangaroos, koalas and crocodiles(鳄鱼). They are kept in their natural environment. I like the Wildlife Park better than a zoo where most of the animals are in cages(笼子).
We first spent some time with the kangaroos. We were allowed to touch and feed them. It was very exciting to be so close to them. There were koalas there too. They looked very cuddly(令人想拥抱的). Although we were not allowed to carry them, I got to take a photo with one. It is a wonderful souvenir(纪念品)of my holiday in Sydney.
The Wildlife Park has plenty of freshwater and saltwater crocodiles. Some of them are really big and scary(吓人的)with huge teeth!I did not want to get too close to them.
There was also a bird show. The keepers showed us different species(种类)they had. I saw an old parrot which could “talk”. It made a great impression on me.
I enjoyed the trip very much. There was so much to see.
56.Where is the Wildlife Park?
A.In Sydney. B.In Cairo.
C.In Athens. D.In Rome.
57.What is a wonderful souvenir of the writer's holiday?
A.A parrot that could talk. B.A chance to feed a koala.
C.A photo with a koala. D.Food for the kangaroos.
58.Why didn't the writer want to get very close to the crocodiles?
A.They lived in water.
B.The writer was afraid of them.
C.The writer did not want to feed them.
D.The writer did not like the smell of saltwater.
59.Which of the following is true?
A.The kangaroos are kept in cages in the Wildlife Park.
B.The writer travelled to the Wildlife Park alone.
C.The writer went to see koalas first.
D.The writer watched a bird show.
60.How did the writer feel after visiting the Wildlife Park?
A.Excited. B.Unhappy. C.Bored. D.Hopeless.
C
As an English, I can speak three languages—English, German and French, so do you think the British people are very good language learners? The fact is that they aren't.
Some statistics(数据)from the survey done by the European Commission(欧盟委员会)showed that 62% of the British people only speak English. 38% speak at least one foreign language and 18% speak two or more. Compared with the British people, 56% of the people in other European countries speak at least one foreign language and 28% speak two or more. From this you can see that the British people are famous for not speaking foreign languages and that they are not good language learners in Europe.
And the survey also showed that English is the most widely-spoken foreign language. Many European people can have a conversation in English. That's why my people don't think it is necessary to learn a foreign language.
In Britain, students are not required to learn a foreign language. That means learning a foreign language is only an option at school. In UK schools it is common for children to start learning a foreign language at 11 and many of them give it up at 14. So why don't students continue learning foreign languages at school? Because they think it is more difficult to get good marks in languages than in other subjects such as science or history.
To solve this situation, the British government is looking for different ways to improve language learning at school. One way is to start learning it at a much younger age. Another one is to give school children more choices.
Changing the British attitude(态度)to learning foreign languages may be a hard task but the government decides to try!
61.Which country does the writer come from?
A.America. B.China. C.Britain. D.Egypt.
62.Which of the following about the British people is true?
A.They are good language learners.
B.62% of them speak two or more languages.
C.They are famous for speaking foreign languages.
D.More than half of them only speak English.
63.According to the passage, students in Britain prefer to learn ___ .
A.science or German B.history or German
C.science or history D.German or French
64.In paragraph 4,“an option”means ___ .
A.a choice B.a game C.a mistake D.a conversation
65.What is the best title of the passage?
A.Speaking English
B.Foreign Language Learning in the UK
C.Schools in the UK
D.Young English Learners
答案解析:
根据短文第一句“I will be ten years old on Friday, 22nd July.”,可知Tracy将满十岁,所以选D。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。
根据短文描述“The first part will be at the swimming pool near our school.”,可知派对的第一部分在学校附近的游泳池举行,所以选C。
根据短文描述“The pool party will be from 2 to 3 p.m.”,可知泳池派对从下午2点持续到3点,时长为1小时,所以选A。
根据短文描述“A bus will take us all from the pool to my house.”,可知他们将乘坐巴士从游泳池去Tracy家,所以选B。
根据短文描述“Please let me know by Friday, 15th July, whether you will come to my party, so that I will know how much food to prepare.”,可知Tracy提前想知道朋友是否会来,是为了准备适量的食物,所以选D。
根据短文第一段“On my recent trip to Sydney with my parents, we visited the Wildlife Park.”,可知野生动物公园在悉尼,所以选A。
根据短文描述“Although we were not allowed to carry them, I got to take a photo with one. It is a wonderful souvenir of my holiday in Sydney.”,可知作者与考拉的合影是这次旅行的美好纪念品,所以选C。
根据短文描述“Some of them are really big and scary with huge teeth! I did not want to get too close to them.”,可知作者因为害怕鳄鱼而不想靠近它们,所以选B。
根据短文描述“There was also a bird show.”,可知作者观看了鸟类表演,所以选D。
根据短文最后一句“I enjoyed the trip very much.”,可知作者在参观野生动物公园后感到非常兴奋,所以选A。
根据短文第一句“As an English, I can speak three languages—English, German and French”和最后一段“the British government is looking for different ways to improve language learning at school”,可知作者来自英国,所以选C。
根据短文第二段“Some statistics from the survey done by the European Commission showed that 62% of the British people only speak English.”,可知超过一半的英国人只说英语,所以选D。
根据短文第四段“Because they think it is more difficult to get good marks in languages than in other subjects such as science or history.”,可知英国学生更喜欢学习科学或历史,所以选C。
根据上下文“learning a foreign language is only an option at school”可知,在学校学习外语只是一个选择,因此“an option”意为“一个选择”,所以选A。
本文主要讨论了英国人外语学习的现状、原因及政府的对策,所以最佳标题是“英国的外语学习”,所以选B。